المكونات
1-ربع ك من عجينه لازانيا--جاهزه شرائح مسطيله-
2-2حبه كوسه مقطعه شرائح
3-2حبه باتنجان مقطعه شرائح
يعصج الخضار مع البصل والصلصه
حتي يسوي
4-1بصله كبيرهمقطعه ناعم
5-5معلقه صلصه طماطم ---البديل طمام طازجه مفرومه
6-ملح وفلفل وكزبره ناشفه حسب الرغبه
7-صوص باشايل
---4 معلقه زيت=5معله دقيق
ملح---وفلفل --رع ك حليب
طريقهعمل الباشايل
--نضع الزيده ا ازيت في الاناء حتي يحمي الزيت
ونزلبالدقيق بالتر مع الضرب المستمر حتي يتماسك
ثم نضيف الحليب مع التليب المستمر ونضيفالملحوالفلفل حسب الرغبه--
طريقه عمل الازانيا
1 تسلق الازانا في ماء وملح
نحضر صنيه ونصعفي الارضيه
طبقه بشمايل وثم طبقه عجينه لزانيا
ونضع طبقه منالخضار
ثم طبقه لازاننيا ثم حضار تم باشميايل وهكدا حتي نتهي الي ارتفاع الصنيه
يجيبان تكون اخر شي علي واجه طبقه من لازانيا وعليها صوص باشميايل
وقليل منجبنه لتحمير الواجه
وتدخل فرنحرارته500 درجه حتي تستوي
مده تشويه من 15 د الي 20د
وبالهنا والشفا